Eveniment de lansare

N-am vrut o lansare cu surlete și trâmbițe, dar mi-am dorit să profit de momentul ăsta ca să adun la un loc oameni pe aceeași lungime de undă. Lansarea asta e mai degrabă despre voi decât despre mine, pentru că poeziile astea se vor transforma în altceva când le veți citi. Experiențele voastre îi vor adăuga nuanțe noi și eu voi fi bucuroasă să aud ce trezesc acestea în simțirile voastre. 

Am căutat mult un spațiu în care mă simt în siguranță pentru momentul ăsta. Și eu cel mai în siguranță mă simt în restaurante și cafenele, haha. Așa că am scris un mesaj timid către proprietara locului meu preferat din oraș, întrebând dacă au vreo seară în care e închis, ca să ne putem desfășura în liniște. Și Maria, de la Baracca, a spus DA. 

Așadar, ne vedem luni, 27 martie, de la ora 19:00, la Baracca, pentru un moment în care ne vom bucura împreună de tot felul de păsări albastre.

Știu că pentru unii dintre voi o să pară un loc „fancy”, vă asigur eu că e departe de a fi așa. Maria (de la Baracca) e cea mai bună gazdă pe eu care o cunosc și printre cei mai calzi oameni din orașul ăsta. O să fie o atmosferă cât se poate de relaxată, promit. 

Când mi-am imaginat seara asta, am văzut-o așa: ruj roșu, un accent de albastru (ca să fim în temă), pahare de vin în mână, lumânări, o muzică faină pe fundal, cartea mea în format fizic, un mic recital. 

Pe scurt: 

  • 27 martie, ora 19:00 
  • Baracca, Cluj-Napoca
  • Dress code: semi-formal (rochie, cămașă, sacou, tocuri – sau sunați pe Alexandra Avram să vă explice ce înseamnă, haha)
  • Standing event;
  • Fyi: restaurantul e rezervat pentru eveniment, bucătăria nu o să fie deschisă;

Putem găzdui un număr limitat de participanți, motiv pentru care, pentru a participa vă rog să vă înscrieți aici sau în formularul de mai jos: https://forms.gle/G1M7wBG3pMR4mi3j6

Ce-i cu acest volum?

Bună să vă fie inima. Sunt Alexandra Crăciun și am scris un volum de poezie. Nu sunt poet, ci mai degrabă scriitor. Scriu de când mă știu în diverse forme. Scriu simplu, poate pentru unii chiar banal, dar scriu ca o formă de terapie, în primul rând pentru mine. Pentru că pur și simplu nu pot trăi altfel decât scriind și pentru că îmi e cea mai la îndemână variantă să scot din preaplinul minții mele. 

N-am crezut niciodată că prima mea carte va fi una de poezii. Și știu bine că n-am cum să ating călcâiul lui Nichita. Sau al lui Bukowsky. E un volum de poezie modern, fără rimă, mai degrabă descrieri ritmate ale unor imagini din mintea mea. De fapt, așa a pornit: îmi doream mult să le desenez, dar cum nu stăpânesc meșteșugul, mentorul meu a sugerat să le pun în cuvinte. 

Volumul a fost citit deja de mulți apropiați. Mi s-a spus că a fost terapeutic și pentru ei, că i-a făcut să vibreze și că s-au regăsit în multe din poezii. I-a butonat, i-a făcut să simtă lucruri pe care n-au știut că pot să le simtă așa. Îl lansez în lume cu gândul că suntem mai mulți care ne dorim altceva și că ne vom întâlni cumva… la mijloc.  

De ce o pasăre albastră?

Numele a pornit de la celebra poezie a lui Bukowski care zice

There’s a bluebird in my heart that
Wants to get out but I’m too tough for him
I say, Stay down, do you want to mess
Me up? You want to screw up the
Works?

Am fost obsedată de versurile acestei poezii. Știam atât de bine cum e să o ții acolo. Atacurile mele de panică erau dureri de inimă cauzate de mișcările păsării în inima mea. Și mi-am făcut un obiectiv în a o lăsa să iasă afară, să se exprime, să zboare. 

Poeziile sunt scrise în perioada 2019-2023, perioada în care am trecut prin cele mai intense și dure procese terapeutice cu mine și cu pasărea albastră. Publicarea volumului e în sine parte din procesul ăsta: să o las afară în halul ăsta de expusă, se simte ca și cum mă arunc în gol. Dacă în căderea asta mă voi transforma în pasăre, vom vedea :) 

Vreau să cumpăr cartea! 

Cartea costă 75 de lei. Aici găsiți link-ul unde puteți face plata. În acest cost NU este inclus transportul. Dacă sunteți din Cluj, ne coordonăm să le ridicați; dacă sunteți din țară vi le expediem prin curier. 

Contact

Cam atât. Vă stau la dispoziție pentru orice alte întrebări pe adresa hello@alexandracraciun.ro. Și dacă vă doriți să sprijiniți publicarea volumului ăsta, altfel, let me know :) 

Vinil

Pe viitor aș vrea să fac și o versiune pe vinil, cu vocea mea. Am făcut patru experimente care îmi plac foarte mult și pe care sper să le replic, ca să se adune de un vinil. Materialele sunt editate de Andrei Țarca, compozițiile audio îi sunt datorate lui. Puteți sculta aici poezia Banca vieții, Dragoste, Mi-e dor de mare, Tânjesc.