Podcast despre lumea ospitalității, gastronomie și rural. Am pornit cu un sezon dedicat zonei ospitalității (restauratori, antreprenori, bucătari, barista), apoi am continuat cu un sezon mixt, ducând discuția spre gastronomie în zona largă a cuvântului, trecând prin nutriție și psihologia mâncatului sănătos. Iar în cel de-al treilea sezon ne-am întors la rădăcini, în zona rurală, cu slow food și visul de a ne muta la țară.
Realizat de Alexandra Crăciun, produs de către studioul EBS Radio, editat de către Andrei Țarca.

Podcast despre lumea ospitalității, gastronomie și rural cu Alexandra Crăciun.
Am pornit din zona ospitalității (restauratori, antreprenori, bucătari, barista) cu un sezon dedicat afacerilor cărora le trecem pragul și despre care mi s-a părut foarte important să știm cât mai multe. Apoi am continuat cu un sezon mixt, ducând discuția spre gastronomie în zona largă a cuvântului, trecând prin nutriție și psihologia mâncatului sănătos. Iar în cel de-al treilea sezon ne-am întors la rădăcini, în zona rurală, cu slow food și visul de a ne muta la țară.
A venit momentul să închidem acest sezon și e o foarte mare bucurie pentru mine că pot să-l închid cu această discuție. Mutatul la țară, despre care am discutat tot sezonul acesta, vine cu o responsabilitate indiscutabilă și foarte importantă față de patrimoniul cultural. Și cu cine să discutăm despre acest lucru dacă nu cu arhitectul Eugen Vaida, care are o bogată activitate în proiectarea de arhitectură în mediul rural transilvănean?
Resurse utile:
– Ghidurile de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural:
https://www.oar.archi/despre-oar/ghidurile-de-arhitectura-pentru-incadrarea-in-specificul-local-din-mediul-rural
– Harta meșterilor în construcții:
https://hartamesterilorconstructii.ro/
– Manifestul orășenilor care iubesc satul:
https://uzinaduzina.org/manifest/
Realizat de Alexandra Crăciun, produs de către studioul EBS Radio, editat de către Andrei Țarca.
